|
| Zapadna Morava | |
|
+11grozny bugitrs tommylee Pepsis dusan.momcilovic vlajkoni Prota71 Trn perafly ZORAN R. aca-laki 15 posters | |
Autor | Poruka |
---|
radezamora Elk hair caddis
Broj poruka : 289 Godina : 71 Location : NOVO SELO - zapadnomoravsko Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Zapadna Morava Sub 26 Mar 2022 - 19:20 | |
| ето.1960-80-их новоселска река и помало морава, 80-90 расина и оближње пастрмске реке према морави 80/20 посто, 2000-2010 морава и расина 80/20, 2010 до данас морава са барама према расини 95/5 посто, то је историја мојег пецања са тим да сам сада најслободнији, пензионер тако да сам задњих година на морави био више него сви остали овде на мојим теренима, ради мушичарења и тренинга бициклом због болова у колену(хвала ти на оном леку-управо користим кожетин)/да не помињем моја истраживања и скупљања чињеница око писања књиге о родном селу-завршена 2013, 43 године рада на њој, од мораве па до гоча има преко 13 км и сваки кутак сам прошао небројено пута, од те границе мог села до расине има 3 км па стога ови моји чести излети око 80-90-тих година, сада више немам снаге за то, разуме се да сам до расине често као средњошколац одлазио и аутобусом/. помињање бара везано је за бивше отоке-разливке мораве и оне настале ископавањем шљунка, у околини тј на 10-так километара од познатијих су подунавачке баре са 4-5 оних хектарских али се то често мења јер машине непрекидно грабе нове површине те се често мењају а и прилази риболовним местима су знак питања ако ниси на лицу места. за нас нису баш повољни услови, има штука, белуна, црвенперки, бабушки/ караша нисам видео задњих 40 година/, сунчица, беовица, амер. патуљастог сомића, бодорки, лињака, гргеча, ... али ту пецам кад нема услова на другим теренима, пожељни су чамци јер су негде дубине и 2-3м , пуно растиња које онемогућава забачаје, бирам мање баре вам поменутих-површине 1-10 ари, било је година кад си цео јануар и фебруар могао да уживаш пецајући на њима. и за крај-има много оних прљавих које избегавам, једном сам писао и о шкољкама али бојан тада написа да то није одраз незагађења. | |
| | | radezamora Elk hair caddis
Broj poruka : 289 Godina : 71 Location : NOVO SELO - zapadnomoravsko Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Zapadna Morava Sre 23 Avg 2023 - 15:19 | |
| на западној је код мене тек од половине године могло да се пеца иако први пут како памтим да у јулу и августу није било замућивања од великих врућина, хватао сам од 0 па до неких десетак пристојних кленова/један и килац/, на полицелонке/није хтео никако раније коришшћене светлије нијансе!!!/и бамбуле/највише само голо тело, дрводељина/ те једном на мокре/баш велике на 6-ици/, углавном преподне јер поподне ни да пипне/можда треба газити па забацивати на средину у брзаке!/, иако печењаци актуелни тих сталних риболоваца нигде. покоји варалицар са ситнијим кленом, сомчићем или ређе и кострежом. на речице такође слабије излазих иако сам имао времена, на барама ништа, посматрам редовно напоре грађевинара на аутопуту, најљубазнији азијати?па сам,бициклиста, сав натопљен прашином од силних машина. | |
| | | radezamora Elk hair caddis
| Naslov: Re: Zapadna Morava Sre 18 Okt 2023 - 14:32 | |
| ових дана, тачније од пре 5 изузетно риба ради али ипак треба искуства пронаћи је , дотада што кажу ни пивуљак, данас на полицелонку улових прву рибу ове године да није клен, буцов од 60-так сантима са све реп, као бициклиста због радова око аутопута морам да носим маску. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zapadna Morava | |
| |
| | | | Zapadna Morava | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |