MUŠIČARENJE

Forum o mušičarenju slobodnim stilom... i ostalom!
 
PrijemPrijem  PortalPortal  TražiTraži  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Delite
 

 Gledah, gledah...

Ići dole 
AutorPoruka
Vukman
Royal coachman
Royal coachman
Vukman

Broj poruka : 977
Location : Niš sa okolinom... širom!
Datum upisa : 11.01.2008

Gledah, gledah... Empty
PočaljiNaslov: Gledah, gledah...   Gledah, gledah... EmptyPon 4 Feb 2008 - 9:37

... pa ne vidjeh da na ovom forumu ima i ovo:


Ministarstvo za zaštitu životne sredine Srbije poslednjeg dana 2007. godine odredilo je ribarska područja u Srbiji. Istovremeno sve ribolovne vode dodeljene su na gazdovanje nekim dosadašnjim, ali i novim korisnicima.

Ribarsko područje „Srbija-Istok“

Ovo područje određuje se na ribolovnim vodama vodotoka reka Dunav od granice nacionalnog parka „Đerdap“ do ušća Timoka, Timok, Beli Timok, Crni Timok, Crnovrška reka, Janja, Aldinačka reka, Papratska reka, Bela, Uslašnica, Koritska, Grlička, Lasovačka, Lozica, Mirovštica, Arnauta, Radovanjska reka, Zlotska reka, Slatinska reka, Krivljenska reka, Ravna reka, Salaška reka, Sikolska, Čuburska, Jasenička, reka Lugovsko vrelo, Velika, Rečica, Vratna, Zamna, Južna Morava, Binačka Morava, Preševska Moravica, Pčinja, reka Jerma, reka Dragovtica, Božička reka, Vlasina, Gradska reka, Rupljanska reka, Lisičina, Veternica, Moravica, Vučjanke, Jablanica, Pusta reka, Toplica, Temštice, Visočica, Toplodolska reka, Dojkinačka reka i ribolovnim vodama prirodnih i veštačkih jezera, bara, mrtvaja i kanala.

Granica ribarskog područja „Srbija-Istok“ polazi od granice Nacionalnog parka „Đerdap“, ide rekom Dunav do ušća Timoka, upravo na maticu reke do državne granice sa Republikom Rumunijom, zatim ide državnim granicama Republike Bugarske i BJR Mekedonije i granicama ribarskih područja „Srbija-Centar“, „Srbija-Jugozapad“ i „Srbija-Jug“.

Osim reke Dunav, vode ovog ribarskog područja koriste se za sportski ribolov, a dodeljene su na gazdovanje JP „Srbijašume“, ZOSR „Južna Morava „, Asocijaciji osnovnih organizacija sportskih ribolovaca „Veternica“ i „Vlasina“ i još nekim korisnicima.

Ribarsko područje „Srbija-Centar“


Ovo područje određuje se na ribolovnim vodama vodotoka reka Velika Morava, Resava, Crnica, Grza, Resavica, Belica, Lugomir, Lepenica, Rača, Jasenica, Veliki lug, Kubišnica, Konjska reka, Ralja, Pek, Mlava, Mali Pek, Veliki Pek, Porečka reka i Dunav od Velikog Sela do mosta na putu Smederevo-Kovin i od ušća Nere u Dunav do nacionalnog parka „Đerdap“ i ribolovnim vodama prirodnih i veštačkih jezera, bara, mrtvaja i kanala.
Granica ribarskog područja „Srbija-Centar“ polazi od granica ribarskih područja „Srbija-Zapad“, „Srbija-Jugozapad“ i „Srbija-Istok“, ide granicom ribarskog područja „Srbija-Vojvodina“.

Vode ribarskog područja „Srbija-Centar“, osim Dunava koriste se za sportski ribolov, a dodeljene su na gazdovanje Konzorcijumu „Srbija - centar“ (SRD „Dunavac“ Kostolac, d.o.o. „River’s Gard“ Jagodina i „Silver Lake Investment“ Beograd.

Ribarsko područje „Srbija - Vojvodina“

Ovo područje određuje se na ribolovnim vodama vodotoka reka : Dunav od 1433. do 1187. kilometra i od 1112. do 1075. kilometra, Sava od 207. do 121. i od 95. do 62. kilometra, Tisa, Bosut, Studva, Smogva, Begej, Tamiš, Nera, kao i detaljnom kanalskom mrežom hidromelioracionog sistema DTD i prirodnim i veštačkim jezerima, barama, mrtvajama i kanalima. Granica ribarskog područja „Srbija-Vojvodina“ polazi od državne granice Republike Hrvatske, ide rekom Savom, nizvodno levom obalom do 175. kilometra upravno na maticu do državne granice BiH, a zatim desnom obalom Save do mesta Jarčine i od 95. kilometra do ušća reke Vukodraž, rekom Dunav, od mosta na putu Smederevo-Kovin do ušća reke Nere i državnim granicama Republika Rumunije i Mađarske. Ovo ribarsko područje koristi se za sportski ribolov, izuzev reka Save, Dunava i Tise, koje se mogu koristiti i za privredni ribolov. Za sada još nije zvanično objavljeno ko su korisnici ovog ribarskog područja.
Preuzeto sa sajta Trofej.info

Zaratili zbog gazdovanja Dunavom

Glas javnosti nezvanično saznaje da je Ribolovački savez Vojvodine dobio na korišćenje sva jezera i druge vode na Fruškoj gori. Prema informacijama iz našeg izvora, Ribolovački savez Vojvodine namerava da Karp federaciji Srbije ustupi na korišćenje jezero Pavlovce. Takođe nezvanično, u Vojvodini se trenutno „ratuje“ oko gazdovanja delom Dunava između Bačke Palanke i Sremskih Karlovaca. Navodno je i ovaj deo Dunava dodeljen na korišćenje vojvođanskom ribolovačkom savezu, ali se tome usprotivio dosadašnji korisnik, preduzeće Nacionalni park „Fruška gora“.


Izvor: Glas javnosti.
Nazad na vrh Ići dole
pedjabg
Royal coachman
Royal coachman
pedjabg

Broj poruka : 822
Godina : 57
Location : Beograd
Datum upisa : 10.01.2008

Gledah, gledah... Empty
PočaljiNaslov: Re: Gledah, gledah...   Gledah, gledah... EmptyUto 5 Feb 2008 - 1:49

Uh, jezim se kad vidim sve to. A imajuci uvid u pozadinu i desavanja oko proglasenja tih podrucja i konkursa za ustupanje.
Vreme ce pokazati sta je ovakvo postupanje donelo.
Nazad na vrh Ići dole
Zox
Royal coachman
Royal coachman
Zox

Broj poruka : 1411
Godina : 61
Location : Beograd
Datum upisa : 24.01.2008

Gledah, gledah... Empty
PočaljiNaslov: Re: Gledah, gledah...   Gledah, gledah... EmptyUto 12 Feb 2008 - 1:44

pedjabg ::
Uh, jezim se kad vidim sve to. A imajuci uvid u pozadinu i desavanja oko proglasenja tih podrucja i konkursa za ustupanje.
Vreme ce pokazati sta je ovakvo postupanje donelo.
Tek će se čuti šta je donelo i kome Evil or Very Mad (mada se za neke vode već zna kome ali ne i koliko Shocked )
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Gledah, gledah... Empty
PočaljiNaslov: Re: Gledah, gledah...   Gledah, gledah... Empty

Nazad na vrh Ići dole
 
Gledah, gledah...
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
MUŠIČARENJE :: Ribolovni tereni :: Reke-
Skoči na: